ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΟΡΟΦΟ

Περιγραφή του Project

Ζητούμενο του έργου ήταν η μετατροπή διαμερίσματος 90τμ σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα. Επιλέχθηκαν φωτεινοί τόνοι σε μια ουδέτερη παλέτα, στην οποία επικρατούν γκρι, γαλάζια και υπόλευκα χρώματα, συλλειτουργώντας με στοιχεία όπως ο φυσικός δρυς και η λάκα σε απόχρωση μολυβί. Ζητούμενο ήταν η αρμονία δίνοντας βάση στη λεπτομέρεια αλλά και το προσωπικό ύφος και τις ανάγκες του πελάτη. Τα περισσότερα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί ως ειδική κατασκευή αποσκοπώντας στο αισθητικό αποτέλεσμα και παράλληλα τη λειτουργικότητα μέσα στο χώρο.

Όσον αφορά τα υλικά, φυσικά υλικά όπως ο δρυς συνδυάζονται με μεταλλικές λεπτομέρειες για ενδυναμώσουν το αποτέλεσμα.

Η αρχική χωροθέτηση περιλάμβανε έναν ανοιχτό ενιαίο χώρο. Η διαρρύθμιση βασίστηκε στη δημιουργία μικρών αυτονόμων χώρων μέσα σε ένα ενιαίο πλαίσιο και περιλαμβάνει τους εξής χώρους: χωλ εισόδου, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα και γραφείο.

Στο σαλόνι δημιουργήθηκε κρυφός φωτισμός οροφής ενώ στην τραπεζαρία χρησιμοποιήθηκε μαγνητική χωνευτή ράγα φωτισμού με δυνατότητα προσθήκης και αφαίρεσης φωτιστικών σωμάτων.

Στην κουζίνα δημιουργήθηκε νησίδα με λειτουργία αποθηκευτικού αλλά και καθιστικού χώρου και η οποία καταλήγει σε διαχωριστικό από ξύλο και μεταλλικό πλέγμα με σκοπό την ελεύθερη διέλευση του φυσικού φωτός αλλά και το νοητό διαχωρισμό από το ψυγείο και την αποθήκη πλησίον αυτού. Τα κρεμαστά φωτιστικά πάνω από τη νησίδα είναι από τσιμέντο σε φυσικές αποχρώσεις.

Τέλος σε συνέχεια της κουζίνας οργανώνεται ένα μικρό γραφείο με ενσωματωμένο ντουλάπι κατακόρυφα του διαχωριστικού με επιπλέον αποθηκευτικό και χρηστικό χώρο, ενώ η πλάτη του, η οποία από την πίσω πλευρά κατασκευάστηκε ως ντουλάπα δημιουργεί χωλ που οδηγεί στο μπάνιο και τα δωμάτια δίνοντας ιδιωτικότητα στους χρήστες των χώρων αυτών.

Η διακόσμηση του χώρου είναι λιτή με σκοπό να δώσει έμφαση στα έπιπλα και τις κατασκευές και περιορίζεται σε δυο μεγάλους πίνακες ζωγραφικής σε καμβά του Piet Mondrian, Amaryllis & The Red Tree.

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΟΡΟΦΟ

Έτος

2022

Τοποθεσία

Σκύδρα

Πελάτης

ΤΟΥΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

Design

DsN STUDIO DESIGN

Φωτογραφία

Alexia Tyriakidou

Άλλα Projects