ΚΔΑΠ Αερόστατο

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αερόστατο δημιουργήθηκε στη Σκύδρα. Ο σχεδιασμός του πραγματοποιήθηκε με κύριο γνώμονα τη λειτουργικότητα και την ελευθερία κινήσεων τόσο για τα παιδία όσο και για τους εκπαιδευτές. Η χρήση των χρωμάτων στις τοιχοποιίες ζωντανεύουν τον χώρο και δίνουν ερέθισμα για δημιουργία.
Το κίτρινο είναι το χρώμα της διανόησης, της διάνοιας, της ανώτερης ευφυΐας, της σκέψης, του πνεύματος. Είναι το πιο φωτεινό απ’ όλα τα χρώματα και έχει εκρηκτική και διεγερτική επίδραση. Το ροζ δηλώνει την αναγέννηση, τον μετασχηματισμό, την αθωότητα, τη φρεσκάδα, την ευαισθησία, και τον ρομαντισμό. Το τυρκουάζ, το οποίο προέρχεται από ένα μείγμα πράσινου και μπλε συνδέεται με μια ήπια θάλασσα, ηρεμία, γαλήνη, θεωρείται δροσερό και καθαρό. Οι αισθήσεις της φρεσκάδας και του ανέμου συνδέονται με αυτό, ενώ παράλληλα δεν έχει ερεθιστικό ή διεγερτικό αποτέλεσμα.
Το δάπεδο επενδύθηκε με λαμινέϊτ, λόγω της ανθεκτικότητάς τους καθώς είναι ιδανικά για χώρους υψηλής χρήσης και είναι κατάλληλα για χρήση από παιδία.
Στην αίθουσα ανάγνωσης επιλέχθηκαν δυο πολυθρόνες και μία βιβλιοθήκη προσαρμοσμένες στην κλίμακα μικρών παιδιών. Το σχέδιο της αίθουσας απεικονίζει τοπίο με αερόστατα σύμφωνα με το όνομα του ΚΔΑΠ.
Στη διπλανή αίθουσα, την αίθουσα των κατασκευών, συναντάμε το σχέδιο του ”Μικρού Πρίγκηπα” από την ομώνυμη διάσημη νουβέλα του Antoine de Saint-Exupéry. Στην αίθουσα επίσης υπάρχουν νιπτήρες προσαρμοσμένοι στο ύψος των παιδιών σύμφωνα με τις διατάξεις τις υγειονομικής υπηρεσίας.

ΚΔΑΠ Αερόστατο

Έτος

2020

Τοποθεσία

Σκύδρα

Πελάτης

Βίκη Γρόπαλη

Design

DsN STUDIO

Φωτογραφία

Alexia Tyriakidou

Άλλα Projects