Περιγραφή του Project

Πριν την κατασκευή

Στόχος του project ‘’COFFEE TREE HOUSE’’ ήταν να μετατραπεί μια παλιά αποθήκη σε χώρο εστίασης υιοθετώντας στοιχεία σκανδιναβικής αρχιτεκτονικής.

Εξωτερικά ο χώρος διαμορφώθηκε έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει έναν μικρό αριθμό επισκεπτών καθώς η κύρια λειτουργία του είναι εστίαση τύπου take-away. Εισερχόμενος κάποιος στο κατάστημα συναντάει έναν διάδρομο που οδηγεί στο wc για το κοινό, ενώ αριστερά βρίσκεται ο χώρος της προετοιμασίας του καφέ και του service,  ο οποίος απευθύνεται αποκλειστικά στους εργαζομένους στο χώρο. Δυο μεγάλα ανοίγματα – παράθυρα προς τον εξωτερικό χώρο εξασφαλίζουν από τη μια πλευρά επαρκή φυσικό φωτισμό και αερισμό και από την άλλη την εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ η ενδιάμεση στους χώρους πόρτα οδηγεί στον δευτερεύοντα χώρο της προετοιμασίας και παρασκευής γευμάτων (εργαστήριο) και την αποθήκη υλικών, όπου εντάσσεται και ένα μικρό γραφείο για λειτουργικούς λόγους καθώς και το wc των εργαζομένων.

Κύρια επιδίωξή του project ήταν να αφομοιώσει στην κατασκευή του την σκανδιναβική αρχιτεκτονική. Κυρίαρχο στοιχείο ως προς αυτό αποτέλεσε η αετωμένη στέγη μεγάλης και απότομης κλίσης με σκουρόχρωμα ασφαλτικά κεραμίδια σε ανθρακί απόχρωση.  Δευτερευόντως επιλέχθηκαν χρωματικές συνθέσεις με ανοιχτόχρωμα ξύλα σε φυσικούς τόνους και σκούρα κουφώματα, υπόλευκο επίχρισμα στις εξωτερικές τοιχοποιίες, λευκό τουβλάκι επένδυσης τοίχου εξωτερικά και υπόλευκο κεραμικό πλακίδιο επένδυσης τοιχοποιίας εσωτερικά με μυτερή απόληξη που παραπέμπει σχηματικά στο μοτίβο της στέγης. Βασικό ζητούμενο αποτέλεσε η λειτουργικότητα, η συντομία και η λιτότητα των μορφών υιοθετώντας λακωνικούς χώρους στους οποίους δεν υπάρχει τίποτα περιττό. Τέλος, ως διακοσμητικά στοιχεία επιλέχθηκαν μοτίβα σε Boho Style σε λευκούς τόνους με έντονα γεωμετρικά μοτίβα.

COFFEE TREE HOUSE

Έτος

2022

Τοποθεσία

Σεβαστειανά,Ν.Πέλλας

Πελάτης

ΚΑΡΤΑΛΗΣ-ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΟΥ

Design

DsN STUDIO DESIGN

Φωτογραφία

Alexia Tyriakidou

Άλλα Projects