Ζαχαροπλαστείο KATSIKARIS

Το ζαχαροπλαστείο βρίσκεται στην περιοχή της Σκύδρας σε κεντρική οδό. Στεγάζεται στο χώρο που φιλοξενούσε το κατάστημα της τράπεζας Eurobank.
Ο αρχιτεκτονικός και διακοσμητικός σχεδιασμός συνέβαλε στο γεγονός το προϊόν να είναι το κυρίαρχο αντικείμενο μέσα στον χώρο.
Ο σχεδιασμός του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ακολουθεί αυστηρές γεωμετρικές γραμμές, απλές και λιτές αναδεικνύοντας το αριστοκρατικό ύφος του καταστήματος.
Το ζαχαροπλαστείο αποτελείται από 3 ορόφους υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, όπου προσφέρεται καφές, γλυκά και brunch! Το ισόγειο και το υπόγειο είναι περίπου 100 τ.μ. έκαστο και ο πρώτος όροφος 80 τ.μ. Στο ισόγειο πέρα από τον χώρο του ζαχαροπλαστείου, τοποθετήθηκε το εργαστήριο στο πίσω μέρος καθώς και το WC ΑΜΕΑ όπως επίσης και χώρος ανάπαυσης του προσωπικού. Το υπόγειο λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος των προϊόντων.
Τα μεγάλα ανοίγματα στην πρόσοψη του καταστήματος βοηθούν τον φυσικό φωτισμό του χώρου. Ένα γύψινο στοιχείο σε περίτεχνο ύφος Art Nouveau υποδέχεται στην είσοδο τους επισκέπτες του χώρου.
Μπαίνοντας στο ζαχαροπλαστείο το πρώτο πράγμα που βλέπει ο πελάτης είναι η κεντρική νησίδα, η οποία υιοθετεί έναν προοδευτικό σχεδιασμό προσφέροντας στον πελάτη τη μοναδική ευκαιρία ευέλικτης ορατότητας του προϊόντος και από τις τέσσερις πλευρές.
Το δάπεδο αποτελείται από πλακάκι σε ρομβοειδή διάταξη στα χρώματα του άσπρου-μαύρου, δίνοντας ρετρό ύφος, ενώ στο κέντρο δημιουργείται ένα χαλί από πλακάκι σε όψη πατητής τσιμεντοκονίας με περιμετρικό φινίρισμα ξύλου. Ταυτόχρονα στις τέσσερις άκρες τοποθετήθηκαν μεταλλικά πλακίδια με το μονόγραμμα του ιδιοκτήτη ”Κ”.
Τοποθετώντας τον πελάτη σε κεντρικό σημείο έχει όλο το κατάστημα στο οπτικό του πεδίο. Σε όλες τις βιτρίνες τοποθετήθηκε κρυφός φωτισμός, δίνοντας έμφαση και σωστή οπτική στο προϊόν. Οι βιτρίνες και τα έπιπλα επενδύθηκαν με πέτρα σε σκούρα γκρι απόχρωση και μαύρο Corian . Το χαμηλό κεντρικό ψυγείο επενδύθηκε με λευκό Corian. Η διάταξή τους στον χώρο θέλησε να δημιουργήσει μια άνετη διαδρομή παρουσίασης των γλυκών και των λοιπών προϊόντων.
Στις κολώνες εφαρμόστηκε μια παλιά βενετσιάνικη τεχνοτροπία σε απόχρωση ανθρακί με αποτέλεσμα λεία επιφάνεια που μιμείται το φυσικό γυαλισμένο μάρμαρο προσδίδοντας εξαιρετική λάμψη και μεγάλη αντοχή στους χώρους που εφαρμόζεται.
Το κεντρικό σημείο της οροφής διακοσμείται από ένα ρομβοειδές χειροποίητο γύψινο σε ύφος Art Nouveau δίνοντας την αίσθηση της πολυτέλειας και ύφος αρχοντικό.
Στο πόστο του ταμείου χρησιμοποιήθηκε φυσικό ξύλο καρυδιάς ενώ στη διαδρομή προς το ταμείο ο πελάτης συναντά μια κατασκευή από φυσικό ξύλο σε δρυς δυο αποχρώσεων (ψαροκόκκαλο) με κάθετο κρυφό φωτισμό, το οποίο λειτουργεί ως shop in shop με σκοπό την πώληση προϊόντων ζαχαροπλαστικής για δημιουργίες στο σπίτι!

Ζαχαροπλαστείο KATSIKARIS

Έτος

2021

Τοποθεσία

Σκύδρα

Πελάτης

KATSIKARIS PANAGIOTIS

Design

DsN STUDIO

Φωτογραφία

Alexia Tyriakidou

Άλλα Projects